درمان بیماری نقرس

نقرس نوعی از بیماری آرتریت التهابی است. زمانی که اسید اوریک در بدن تجمع پیدا می کند می تواند باعث تشکیل کریستال هایی شود که برای مفاصل زیاد خوب نیست و باعث تحریک آن ها می شود. حملات نقرس ممکن است بعد از بیماری یا اسیب بروز کند. اولین نشانه ی این بیماری اغلب در در انگشت بزرگ پاست. نقرس در بیشتر موارد یک مفصل را در یک بازه زمانی مدنظر تحت تاثیر خود قرار می دهد اما می تواند به سایر مفاصل نیز شیوع پیدا کند و باعث قرمز شدن و تورم آن ها گردد. خوشبختانه نقرس قابل کنترل است. داروهایی که در این شرایط مورد استفاده قرار می گیرد به دو روش کمک کننده و مفید خواهد بود. اولا این داروها می توانند درد موجود در طول حملات نقرس را کاهش دهند و دوما قادر هستند تجمع اسید اوریکی که باعث بروز این شرایط می شود را کمتر نمایند.

چه چیزی باعث ایجاد بیماری نقرس می شود؟

همانطور که در ابتدای مقاله نیز ذکر کردیم، نقرس به خاطر تجمع ماده ای به نام اسید اوریک در خون ایجاد می شود. اگر بدن شما اسید اوریک زیادی تولید کند یا کلیه ها نتوانند آن را به درستی فیلتر نمایند، ممکن است مقادیر اضافی آن باعث ایجاد کریستال های ریز و تیزی شود که در اطراف مفاصل و داخل آن شکل می گیرد. همین کریستال ها به درد در مفاصل منجر می شوند.

مواردی که می تواند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهد عبارت است از:

*چاقی، فشار خون بالا و دیابت
*وابستگان نزدیک مبتلا به نقرس
*مشکلات کلیوی
*خوردن غذاهایی همچون گوشت قرمز و غذاهای دریایی که باعث تجمع اسید اوریک می شود.
*نوشیدن مقادیر زیاد الکل

درمان نقرس

درد ناشی از حملات نقرس معمولا در عرض 3 الی 10 روز بهتر می شود. اما اگر این بیماری درمان شود می تواند به بهبود سریع تری بیانجامد.

داروهای غیر تجویزی:

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی می توانند درد و تورم مفاصل در طول حملات نقرس را کاهش دهند. محبوب ترین این داروها شامل اسپرین، ناپروکسن و ایبوپروفن هستند. اگر در 24 ساعت اول از این داروها استفاده کنید، می توانید دوره حمله را کوتاه تر کنید. برای کاهش درد می توانید از یخ، استراحت، بلند کردن مفاصل نیز استفاده نمایید.

داروهای تجویزی:

پزشک ممکن است یکی از داروهای زیر را تجویز کند:
*ایندومتاسین
*کلشی سین برای کاهش التهاب
*استروئیدها( که به آن کورتیکواستروئید نیز می گویند)
*پروبنیسید به کلیه کمک می کند اسید اوریک اضافی را از بدن دفع نماید
*پگلوتیکاز باعث تجزیه اسید اوریک می شود
*آلوپورینول باعث کاهش تشکیل اسید اوریک می شود.
*فبوگزوستات تشکیل اسید اوریک را کاهش می دهد
*لزینوراد