کم خوابی در دوره کودکی و تأثیر بر سلامتی

کم خوابی در دوره کودکی و تأثیر بر سلامتی گرداوری شد

بسیاری از افراد دوست دارند تا دلایل پیرشدن زودهنگام را بدانند. در این خصوص از سوی دانشمندان نیز تحقیقات زیادی صورت گرفته یکی از این تحقیقات در ارتباط با بررسی علل پیری زود هنگام از سن کودکی می باشد. در حقیقت پیشگیری از عوامل پیری زودرس در سنین کودکی می تواند تا اندازه ی زیادی به افزایش طول عمر مفید کمک زیادی کند. یکی از مهم ترین پیشنهادات پزشکان برای بهبود روند زندگی داشتن خواب مفید از سنین کودکی می باشد.

امروزه با وجود افزایش استفاده بچه ها از تبلت و کامپیوتر ، این موضوع همواره مورد بررسی قرار دارد که از میزان خواب آنها کاسته شده و بر سلامتی آنها تأثیر نامطلوبی باقی خواهد گذاشت. کودکانی که معمولا در طول شبانه روز به اندازه کافی از خواب نه ساعته خود لذت نمی برند در روز بعد با تغییرات مهمی مشاهده می شوند. یکی از این تغییرات بسیار مهم در اخلاق آنها می باشد. بچه ها معمولا دارای با عصبانیت صحبت می کنند و حوصله ی انجام هر کاری را ندارند. همچنین به دلیل نبود خواب کافی رشد سلول های بدن نیز مختل خواهد شد.

یکی از مفید ترین محدوده ها برای خواب کودکان بین نه تا یازده ساعت معرفی شده است. در واقع زمانی که فرد بتواند از سنین کودکی استفاده مطلوبی داشته باشد نه تنها در این دوران با نرمی پوست و کلاژن سازی خوبی همراه خواهد بود ، بلکه زمینه سازی برای زیبایی پوست در دوران بزرگسالی هم خواهد شد. کودکانی که معمولا خواب کافی ندارند با درصد بیشتری به انواع بیماری ها مبتلا خواهند شد. بیماری هایی مثل بیماری در قلب ، مغز و همچنین ابتلا به سرطان ها از جمله مهم ترین تأثیرات کمبود خواب می باشد.

خواب یک پدیده ای است که می تواند هم مضر و هم مفید باشد. خواب باید در هر سنی متناسب با همان سن باشد و در غیر این صورت می تواند مشکلاتی را ایجاد نماید. در سنین کودکی میزان خواب معمولا بیشتر از سایر سنین خواهد بود. در دوره کودکی نه ساعت و در دوره بزرگسالی به شش ساعت کاهش پیدا می کند. پس رعایت یک محدوده برای داشتن سلامتی بسیار مهم است. در تحقیقات به انجام رسیده کم خوابی در کودکان با تأثیر مستقیم بر روی اندازه تلومرها می تواند بر روی تکثیر سلول های پوستی و جوان سازی آنها مؤثر بوده و با کاهش تلومرها این تأثیرمنفی را به وجود آورند.